Wat kan ik doen om te voorkomen dat mijn belettering of beschildering te snel verbleekt?

Om een bijzonder duurzaam resultaat te bereiken, kun je het beste producten van edding met gepigmenteerde inkt gebruiken. Dankzij de pigmenten komen de kleuren uitermate kleurintensief en glanzend tot hun recht op de meest uiteenlopende materialen.

Het bijzondere aan de pigmentinkten van edding is dat de heel kleine verfdeeltjes niet volledig oplossen in de inkt; het blijven enorm fijne deeltjes die op het beschilderde oppervlak veel minder worden aangetast door zonlicht dan opgeloste kleurstoffen. Daarom staan gepigmenteerde inkten garant voor een goede lichtbestendigheid. Beschildering en belettering met gepigmenteerde inkt is dan ook uitzonderlijk kleurvast en verbleekt vrijwel niet; is dat wel het geval, dan verloopt dat heel langzaam. Uiteraard is de keuze van het juiste product van edding afhankelijk van het materiaal dat moet worden beschreven of beschilderd.

Wij bieden een aantal producten voor creaties op papier met gepigmenteerde inkt en diverse lijnbreedten aan voor de meest uiteenlopende ideeën. En zo is het natuurlijk ook belangrijk om voor textiel textielmarkers en -stiften met een gepigmenteerde inkt te werken en de beschildering goed te fixeren met een strijkbout, zodat de creatie, die zal worden blootgesteld aan sterk UV-licht, niet verbleekt. Bij gebruik van onze edding Permanent Sprays zijn er, naast de op zich al uiterst lichtbestendige acryllak, nog meer mogelijkheden om het resultaat nóg lichtbestendiger te maken door het overlakken met transparante lak.

Was dit artikel nuttig?