Omvat het assortiment van edding ook corrosie-, halogeen- of chloorarme markers?

Corrosiearme inkten bevatten slechts een heel kleine concentratie van bestanddelen die bij metaal corrosie (een reactie met metaal) kunnen veroorzaken. Corrosiearm, halogeenarm en chloorarm worden vaak gebruikt als onderlinge synoniemen; corrosie is echter het overkoepelende begrip voor beide andere termen. Halogeenarm staat voor een verzamelbegrip van de vier halogenen die vaker dan andere elementen verband houden met het onderwerp corrosie. Chloor is een van die vier halogenen.

Onderstaande speciale markers kunnen worden aanbevolen voor corrosiearme markeringen, aangezien deze in het bijzonder zijn ontwikkeld voor gebruik in de nucleaire- en lucht- en scheepvaartindustrie:

Als er aanvullende specifieke eisen worden gesteld aan de inkt, bijvoorbeeld hittebestendigheid, waaraan niet kan worden voldaan door deze twee markers, neem dan vooral even contact met ons op. Ook bij niet-corrosiearme markers is het bijzonder onaannemelijk dat deze corrosie veroorzaken. Luchtvochtigheid of weersinvloeden zijn meestal de oorzaak van schade aan metaal.

Was dit artikel nuttig?